top of page

במה 9: טכנולוגיה בכיתה כפלטפורמה למעורבות תלמידים בלמידה

יו"ר: נופר בנימין, מכון ברנקו וייס

 

העידן הטכנולוגי בהוראה

מר אריאל פריאנטה, בית הספר האתגרי ברנקו וייס בת ים

בעידן הטכנולוגי, שילוב הטכנולוגיה בהוראה הופכת להכרח המציאות, ומאתגרת אותנו המורים למצוא את השילובים הנכונים והראויים בין שני העולמות. איך יוצרים הוראה ולמידה, מרתקות ומסקרנות תוך כדי חתירה להבנה, ללמידה משמעותית ולרכישת ידע? איך מעצבים נטיות של חשיבה ביקורתית ורפלקטיבית בעידן שבו הידע רב, נגיש ומגוון? איך רותמים את הסביבה הטכנולוגית שעוטפת אותנו בכל מקום לטובת הלמידה בבית-הספר? 

שאלות אלו ואחרות הובילו ליצירת פלטפורמה דיגיטלית מעשית ועכשווית שתיתן מענה לאוכלוסיית התלמידים הייחודית של בית הספר. בין הכלים שהותאמו להוראה: אפליקציות ייעודיות, שימוש חכם בגוגל, שימוש ב-QR (ברקוד לסריקה בסמארטפון), ביצוע סקרים ושאלונים באמצעות סמארטפון, פייסבוק, רשתות לימודיות ועוד. 

 

סביבת למידה דיגיטלית התומכת בפיתוח ובוויסות למידה: הוראה ולמידה של תכנים ומיומנויות לייצוג ידע במדע וטכנולוגיה בחטיבת ביניים

גב' טלי שפירא, מכון ויצמן למדע

הרפורמות העכשוויות בעולם בחינוך הטכנולוגי והמדעי משקפות את הגישה כי במאה העשרים ואחת דרכי ההוראה והלמידה צריכות לשלב מיומנויות מסדר גבוה, תוכן ואוריינות. ביניהן יש מקום חשוב למיומנויות של ויסות עצמי בלמידה ומיומנויות תקשוב. 

אחד הפתרונות הוא פיתוח של סביבות דיגיטלית ללימוד מדע וטכנולוגיה בשילוב מיומנויות אשר יציעו מסלולים חלופיים של למידה ויתמכו בפיתוח יכולות ויסות עצמי של התלמידים.

ממצאי מחקר שנערך באחרונה מלמדים כי תלמידים מפעילים מגוון של שיקולים בבחירת מסלולי למידה, המתייחסים למוכנות להתמודדות עם אתגרים, שאיפה להישגיות וביטחון עצמי. מתווכים שונים ישפיעו על דרכי הבחירה והוויסות העצמי של למידתם.

bottom of page