top of page

מורים, מנחים, חוקרים ומעצבי מדיניות בחינוך מציגים

מורים על הבמה שער 3: המורה בחברה

שער 3

שער 3: המורה בחברה

פירוט הבמות והמציגים בשער 3

במה 15

במה 15: משמעות ההוראה יו"ר במה: דנה כסיף בן אריה, מכון ברנקו וייס

 

מה היא משמעות עבודת ההוראה? מה היא משמעות המורה כאיש חינוך? מה מקומו של המורה בחברה? בשאלות אלה עוסקת הבמה הזאת. בבמה יציגו ארבעה מציגים נקודות מבט שונות על משמעות ההוראה בהקשר החברתי: 

 

 

מיינדפולנס כפדגוגיית חקר עצמי בהוראה ובהכשרת מורים / ד"ר אורן ארגז, האוניברסיטה העברית, המרכז הבינתחומי והמכללה האקדמית בית ברל

בשנים האחרונות הולך וגובר העניין ביישומים השונים של מדיטציית מיינדפולנס (mindfulness), אשר מוגדרת כ"שימת לב באופן מכוון בהווה ובאופן בלתי-שיפוטי" (Kabat-Zinn, 1994). בהצגה זו תתואר בקצרה את הפרקטיקה ואת מקורותיה, ובעיקר יומחשו האופנים שבהם אני מיישם מזה כחמש שנים פרקטיקה זו כפדגוגיית חקר בקורסים באוניברסיטה העברית ובהכשרות מורים. 

 

הבסיס ליישום מיינדפולנס כפדגוגיית חקר בהכשרת מורים הוא הטענה ש"אנו מלמדים את מי שהננו" (Palmer, 1998), ומיינדפולנס היא פרקטיקה שבאמצעותה לומד האדם את עצמו. מסר "היותנו", קודם לכל מקצוע לימוד שאנו מורים, והוא מסר מהותי שנושא התלמיד להמשך חייו. בהצגה אפרוס טענות אלו ואמחיש את הפוטנציאל ואת הקשיים הכרוכים ביישום גישה פדגוגית זו, על בסיס מחקר איכותני של עבודות חקר עצמי שמגישים סטודנטים בתום הקורס.

 

 

מה בקופסה השחורה? בין אישיותו של איש החינוך וההוראה המשמעותית / אריאלה זאבי, המכללה האקדמית אחוה

בהצגה יתואר מודל המבקש להצביע על הרכיבים ב"קופסא השחורה": מה בין המורה, התלמיד והלמידה המשמעותית? יוצגו כשישה רכיבים, כל אחד מהם דורש הסבר והתנסות של המשתתפים מתוך דיאלוג בובריאני, שיתקיים לכל אורך ההצגה ביני לבין המשתתפים. התוצאה הרצויה עבור המשתתפים תהיה עוררות של חשיבה אחרת, מחוץ לקופסה, שלפיה לפני שהמורה חושב על "עוד" אסטרטגיה להוראה "קצת אחרת...", המורה יחקור ויעבוד על עצמו ועם עצמו לפי ששת הרכיבים שבקופסה השחורה, במטרה לחזור לקשר מורה-תלמיד ממקום אחר...

 

המצגת

 

 

משמעות ההוראה בבית הספר - נקודת מבטה של מנהלת מובילת שינוי / שירין נאטור חאפי, מנהלת תיכון להנדסה ומדעים אורט ערבי, לוד

שירין נאטור חאפי הקימה ומנהלת את התיכון הממלכתי הראשון לאוכלוסייה הערבית בעיר לוד. בית הספר ממוקם כיום באחת השכונות המורכבות בישראל, "שכונת הרכבת" בלוד. היא תתאר את השינוי שהובילה בבית הספר מאז הקמתו ועד היום, ממצב של חוסר אמון מוחלט למצב שבו בית הספר הפך לגאווה מקומית, והתלמידים מגיעים אליו מכל קצוות העיר. 

סיפורה יתמקד בשינוי שהובילה דרך חדר המורים: כיצד מנהלת בונה ומובילה חדר מורים, איך מעצימים את המורים, איך מכוונים כל מורה אל המקומות החזקים שלו? עד כמה מאפשרים למורה להביא את עצמו להוראה? מיהו מורה משמעותי? מהי הוראה משמעותית? כיצד בונים תרבות פדגוגית אחת, כיצד יוצרים אג'נדה פדגוגית בית-ספרית?

 

 

כוח 120: קידום ההשפעה של מורים מול מקבלי החלטות  / גילי רומן, תנועת המורים

המורה היא הדמות המרכזית המשפיעה על החינוך בפועל של כל תלמיד ותלמידה; זוהי הדמות המומחית ביותר, המעודכנת ביותר והרלוונטית ביותר, אך קולה נשמע הכי פחות בכל הקשור להחלטות המתקבלות בתחום החינוך. 

 

דעת המורים היא דעה בהשתק; ללא התארגנות אמתית בענייני המקצוע, החינוך והפדגוגיה. מורים מן השטח כמעט שלא מתבטאים ולא מעורבים בתהליכים משמעותיים של קבלת החלטות, ולכן המשמעות שלהם פוחתת. בתנועת המורים החלטנו לשים סוף להתנהלות הזו ולחזק את המורים והמורות בזירת מקבלי ההחלטות. לעזור להם להשמיע קול מול הממשלה ומול הכנסת. זהו תהליך לא פשוט ולא קצר, אך אנחנו כבר בפנים ואנחנו רוצים לשתף אתכם ולספר עליו. 

 

חזרה לתחילת הרשימה

חזרה לדף מורים על הבמה

 

 

 

במה 15
bottom of page